به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، امروز در وبینار علمی تخصصی دهمین کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) که با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی برگزار شد، با اشاره به خدمات و اقدامات امام سجاد (ع)، اظهار کرد: در سبک و سیره این امام همام نوعی کادرسازی تخصصی را شاهد هستیم که لازمه پیش برندگی مکتب است.
وی ادامه داد: در کنار همه تلاشهای ویژه علمی و اخلاقی این امام زاهد ظلمستیز و عابد و علم گستر، باید از او به عنوان فناوری برتر در عرصه هدایت اجتماعی نام برد؛ زیرا در موقعیتی که دشمن ظالم با شبهه آفرینی و شهوت گستری و توسعه طنابهای رنگارنگ لهو و لعب و تحریف و تلذذ ذهن جامعه را سحر کرده، اقدامات و هنر امام سجاد(ع) مانند عصای موسی(ع) تأثیر عمیق و شگرفی بر همه تبعات اجتماعی خود گذاشته و باطلالسحر شده است.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی افزود: هنر امام سجاد(ع) اصل توجه به خداوند در قالب مناجات و دعا است که اسلحه کاربردی و کارا محسوب میشود.
وی تصریح کرد: توجه انسانها به توحید و نبوت و معاد در واقع بازنشانی و ریکاوری انسان بود؛ زیرا با خدا حرف زدن و ادعیه امام سجاد(ع) هنرمندانهترین راهبردی است که میتواند در عین لطافت و شور، معارف دینی و معرفت سیاسی و اجتماعی را القا کند.
حجتالاسلام سالاری مکی گفت: امام سجاد(ع) برای مقابله با دشمن، نبرد اعتقادی که بهترین راهکار است را در دستور کار دارد، آن هم در مقابل دشمنی که از نظر ظاهر عُده و عِده برتری دارد.
وی افزود: این امام همام در مقابل استکبار و استعمار فرهنگی امویان از این سلاح کاربردی دعا به زیبایی استفاده کرده و سبب تقویت بنیه اعتقادی و معنوی جامعه شد.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی اضافه کرد: ادعیه امام سجاد(ع) در شرایط عادی و بحران، ذخیره استراتژیک به لحاظ انگیزشی و امید به آینده بوده و در مقابل در دل دشمن هم رعب میافکند.
وی تصریح کرد: در جنگ هوشمند، دشمن به دنبال تغییر ارزشها است؛ اما امام سجاد(ع) با فناوری علمی معنوی دعا با دشمن مقابله میکند و در شرایطی که دشمنان در پی اشاعه شبهه و شهوت بودند امام سجاد(ع) با اسلحه دعا به مصاف آنها میرود.
حجتالاسلام سالاری مکی گفت: قیام معرفتی و عرفانی امام سجاد(ع) در مقابله با این هجوم فکری و عقیدتی قیام ارزشمندی بود که خروجی آن را در حوزه علمیه امام باقر(ع) و صادق(ع) و مکتب فکری این دو امام همام میبینیم، در حالی که در کربلا شرایط به گونه دیگری بود.
وی خاطرنشان کرد: امروز جامعه ما تشابه زیادی با جامعه امام سجاد(ع) دارد و دشمنان جنگ ترکیبی علیه ما به راه انداختهاند؛ از این رو در چنین شرایطی بیش از همیشه به تدبر در سبک و سیره امام سجاد(ع) نیاز داریم.